Mevrouw Belliraj ingestort

Mevrouw Belliraj ingestort

Abdelkader Belliraj zit nog steeds in de gevangenis in Marokko. Foto: © AP

EVERGEM - Mevrouw Belliraj en haar drie kinderen hebben psychologische hulp gezocht. 'Hun leven is in twee weken tijd een hel geworden', zegt Abderrahim Lahlali, advocaat van de echtgenote van Abdelkader Belliraj.

'Eerst was meneer Belliraj een terrorist, daarna een zesvoudige moordenaar en nu blijkt hij ook nog eens een informant van de Staatsveiligheid te zijn. Er is opnieuw een bom ontploft bij mevrouw Belliraj. Ze is daar totaal niet van op de hoogte', zegt meester Lahlali. 'Als we de speculaties mogen geloven, stond meneer Belliraj in de jaren '90 op de payroll van de Staatsveiligheid. In 1991 is mijn cliënte met hem getrouwd. Maar zij weet alvast niets af van die zogezegde bijverdienste.'

Volgens de advocaat worden de drie zoontjes van Belliraj op de speelplaats in Evergem bestookt met vragen over hun gevaarlijke papa .

'Die jongens komen wenend thuis en vragen hun mama wat hun vader heeft gedaan. Maar zij kan er hen ook niet op antwoorden. Mevrouw Belliraj vraagt dat de vele speculaties stoppen. Want zij twijfelt aan de authenticiteit van de berichten. En zij niet alleen: als al die prominenten en het OCAD (het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging, nvdr.) het al niet weten. Wie dan wel?' Lahlali zegt dat mevrouw Belliraj psychologische hulp voor haar en haar drie zonen heeft gezocht.

Abderrahim Lahlali had intussen ook al contact met de advocaat die de belangen van Abdelkader Belliraj in Marokko verdedigt. 'Hij wil niet dat zijn gegevens bekendgemaakt worden. Zijn proces moet ook niet in de media worden gevoerd', aldus nog Lahlali. (bjm)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees