Fit & Gezond

'Langlauffiets' moet kinderen verlossen van overtollige kilo's

'Langlauffiets' moet kinderen verlossen van overtollige kilo's

Foto: *

Steeds meer kinderen hebben last van zwaarlijvigheid. Een groot probleem, maar ook een kans om een centje bij te verdienen, moet de Nederlandse productontwikkelaar Hanco Ravelli hebben gedacht. Hij kwam met een nieuw 'speeltoestel' op de proppen: de Curb.

'Je kan kinderen toch moeilijk naar de fitness sturen? Dus maakte ik de Curb, een crosstrainer zoals in de fitness, maar dan met wielen eronder. Om hem in beweging te krijgen, moet je langlaufbewegingen maken. De kinderen kunnen ermee buiten spelen, tegen elkaar racen en zo spelenderwijs meer bewegen.'

Het toestel zou ook echt werken: uit onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld 5,4 kcal/minuut verbranden op de Curb, terwijl de belastingintensiteit te vergelijken is met het beklimmen van een berg. 'De prototypes zijn al door honderden kinderen getest. In het begin is het even wennen, maar zeker als ze er samen mee spelen, is het écht leuk', zegt de bedenker.

Nog een ideetje

En Ravelli heeft nog ideeën: momenteel is hij op zoek naar een producent die zijn 'kruising tussen een fiets en een skateboard' wil lanceren.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees