Patrick Deman tekent bij eersteprovincialer Petegem

Patrick Deman tekent bij eersteprovincialer Petegem

Foto: © Photo News

De betrokkenen in de zaak Ye hebben hoe langer hoe minder problemen om aan de slag te gaan in de voetbalwereld. Nu heeft ook vermeend spilfiguur in het schandaal Patrick Deman (38) een club gevonden. De ex-doelman en hulptrainer van Lierse tekende een contract tot Nieuwjaar bij de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Sparta Petegem. De overeenkomst bevat een optie om bij de jaarovergang verlengd te worden tot het einde van dit seizoen. Deman wordt tweede keeper bij Petegem, dat momenteel zevende staat in eerste provinciale. Doelman Bart De Neve blijft titularis, eind dit jaar komt ook de Petegemse tweede keeper terug uit blessure.

Sparta Petegem distantieert zich volledig van het verleden van Patrick Deman in de zaak Ye. Van het bondsparket hoeft het niets te vrezen, want als spijtoptant gaat Deman voor de bond vrijuit. Patrick Deman is speelgerechtigd op 12 november in de match tegen Eine. De doelman had hiervoor een cursus verkoopstechnieken gevolgd, maar is niet de eerste omstreden keeper die opnieuw aan het voetballen gaat. Ook ex-Lierse-keepers Yves Vanderstraeten bij Berlare en Cliff Mardulier bij Schoten zijn onderdak. (jp/gdv)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen