Bruyneel pikt tijdstip van schorsing niet

Johan Bruyneel vecht het tijdstip van zijn UCI-schorsing aan. De teammanager van RadioShack diende een vraag voor een spoedprocedure bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne in.

Bruyneel pikt het niet dat hij vanaf 1 februari voor twee maanden is geschorst voor de truitjeswissel van de slotdag van de Tour, toen de karavaan feestend naar Parijs opstoomde. Zijn sponsors waren ervan op de hoogte en iedereen was bereid conform het UCI-reglement een geldboete te betalen.

De manager van RadioShack kreeg echter ook twee maanden schorsing omdat hij het imago van het wielrennen heeft geschaad. Dat sloeg ook op een twitterbericht waarin hij de koersleiding had beledigd, maar nadien verontschuldigde hij zich.

Bruyneel kan ermee leven dat hij voor de fameuze truitjeswissel met het getal 28 (verwijzend naar de 28 miljoen mensen die aan kanker lijden wereldwijd) op de slotdag een schorsing ving. Daar draait het niet om.

'Diezelfde dag werd Carlos Barredo na een vechtpartij met Rui Costa in de Tour eveneens door de disciplinaire commissie van de UCI voor twee maanden geschorst. Een termijn die ingaat op 1 januari en niet zoals ik op 1 februari. Ik heb de Internationale Wielerunie gevraagd om dezelfde periode te nemen voor mij. Ze hebben er geen oren naar. Er is geen ruimte voor interpretatie. Vandaar dat ik nu naar het Internationaal Sporttribunaal trek. Het is voor mij in de eerste plaats een principiële kwestie geworden.'

Afscheid Armstrong

Krijgt Bruyneel in beroep gelijk dan is hij wel geschorst tijdens het internationale afscheid van Lance Armstrong in de Tour Down Under van januari. The Boss viert er zijn laatste competitie buiten de Verenigde Staten. De Waal Sébastien Rosseler en de Vlaming Ben Hermans maken het als ploegmaten op de eerste rij mee.

Corrigeer