EG Heliservice officieel failliet

WALEM - EG Heliservice, het helicopterbedrijf van voormalig wereldkampioen motorcross Eric Geboers, werd officieel failliet verklaard door de rechtbank in Mechelen. Wat de precieze oorzaak van het faillisement is, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf lag al enkele jaren feitelijk stil. ,,De problemen die er altijd waren met vergunningen liggen waarschijnlijk mee aan de grondslag van het faillisement'', zegt curator Geert Van Deyck.

Het helicopterbedrijf EG Heliservice van Eric Geboers zorgde van bij de start voor problemen met omwonenden en geraakte niet aan de nodige vergunningen. Enkele jaren geleden werden de feitelijke activiteiten van het bedrijf al stopgezet en deze week sprak de rechtbank het faillisement van de EG Heliservice uit. ,,De reden voor het faillisement is moeilijk te achterhalen'', vertelt curator Geert Van Decyk. ,,Ik heb nog maar één verkennend gesprek gehad en weet dus nog niet precies wat er aan de hand is. Wel zullen de problemen die het bedrijf had met het verkrijgen van de nodige vergunningen, ongetwijfeld een rol hebben gespeeld''.

In 2000 weigerde minister Vera Dua nog een milieuvergunning af te leveren voor het bedrijf, dat zonevreemd gebouwd werd en volgens omwonenden heel wat hinder met zich meebracht. De stad nam later nog het initiatief om nieuwe locaties voor het bedrijf te suggereren, maar zonder succes. Het bedrijf legde dan enkele jaren geleden zijn activiteiten stil. Nu het faillisement ook officieel is uitgesproken, zullen de eigendommen van EG Heliservice worden verkocht. Wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. (GDB)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio