Kidsjournaal

Vijf doden na schoolmoord

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur overviel gisteren een school van de Amish-gemeenschap in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij vermoordde drie meisjes door ze door het hoofd te schieten en pleegde vervolgens zelfmoord. Twee andere meisjes bezweken later aan hun verwondingen.

Het was al de derde dodelijke schietpartij op een Amerikaanse school in minder dan een week.

Katie Melua breekt record

Zangeres Katie Melua, vooral bekend van de hit Nine million bicycles , heeft maandag een record gevestigd door op de bodem van de Noordzee een concert te geven. Het concert was bedoeld voor medewerkers van een booreiland. Katie en haar band werden eerst getest door dokters om te kijken of ze lichamelijk wel in staat waren zo diep onder water op te treden. Het Guinness Book of Records met wereldrecords heeft gezegd dat ze een vermelding krijgt.

Stemmen via internet

Nu zondag vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Uit een onderzoek blijkt dat 81 procent van de internetgebruikers in België liever van thuis uit zou stemmen met een elektronische identiteitskaart, als dat mogelijk is.

School straft laatkomers én ouders

Een school in New York straft sinds kort niet alleen de leerlingen die te laat komen, maar ook hun ouders. Ouders die hun kinderen niet voor 8.25 uur bij de school afleveren, moeten een briefje halen bij de conciërge en samen met hun kroost een straf van twintig minuten uitzitten in de aula.

Sommige ouders klagen dat ze door de straf ook te laat op hun werk verschenen, maar de meeste ouders die te laat zijn gekomen, zijn voorstander van de maatregel. De vernedering maakt dat ze van nu af aan op tijd komen. Benieuwd hoe jouw papa of mama zou reageren!

Golven reizen wereld rond

Een zware storm in Alaska heeft zulke grote golven veroorzaakt, dat zes dagen later een ijsberg bij Antarctica is afgebroken. Onderzoekers hebben ontdekt dat de golven 13.500 kilometer reisden voor de ijsberg onder de druk bezweek. Door satellietfoto's te bestuderen zagen ze hoe op een kalme dag in oktober vorig jaar de ijsberg in zes stukken brak. Uit onderzoek bleek dat de klomp ijs, onder invloed van de golven die in Alaska waren ontstaan, flink heen en weer werd geschud voor hij in stukken brak. Zo zie je maar dat wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, soms ook ver weg grote invloed kan hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees