Audi A8 is een van de veiligste limo's

Audi A8 is een van de veiligste limo's
De premier liet zich vervoeren met een Audi A8, een van de veiligste auto's ter wereld. Dat Verhofstadt en zijn chauffeur er met relatief lichte verwondingen vanaf komen na verschillende keren over de kop te zijn gegaan, is te danken aan het uiterst stevige koetswerk en de vele veiligheidsvoorzieningen.

De A8 is het topmodel van Audi. De 1.830 kilo wegende limousine heeft een volledig van aluminium vervaardigd koetswerk. Daardoor is de carrosserie niet alleen onroestbaar maar ook heel licht. Die gewichtsbesparing maakt het mogelijk de auto van de nieuwste veiligheids- en comfortsnufjes te voorzien zonder het verbruik de hoogte in te jagen. Verhofstadt kiest al verschillende jaren voor een krachtige dieselmotor.

61.900 euro

De A8, minimumprijs 61.900 euro, van de eerste minister is een ,,gewone'' uitvoering, geen gepantserd model zoals de statiewagens van de koning. Het is geen lang model met meer beenruimte voor de excellentie op de achterbank. Premier Verhofstadt neemt immers altijd plaats naast zijn chauffeur. ,,Liever meer beenruimte vooraan dan status'', zei hij ooit in een interview. De premier doet uitzonderlijk een dutje tijdens het rijden. Hij klapt dan zijn rugleuning deels neer. Maar in die positie biedt de veiligheidsgordel minder bescherming.

Op 15 april dit jaar werd ook de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken betrokken bij een zwaar verkeersongeval aan boord van een A8. Zijn chauffeur reed twee keer sneller dan de toegelaten maximumsnelheid van 60 km per uur. (JMB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees