Obus opgegraven bij werken station

Obus opgegraven  bij werken station

Aan het station van Munkzwalm werd vrijdagnacht een obus uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. Foto: © srd

MUNKZWALM - Vrijdagnacht werden de werken aan het station van Munkzwalm een tijd stilgelegd nadat omstreeks 23.45 uur een graafmachine een obus uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd had. Bij het aanleggen van nieuwe sporen wordt de spoorwegbedding er gedeeltelijk uitgegraven.

De Zottegemse brandweer werd erbij geroepen om een veiligheidsperimeter af te bakenen. Van de obus van ongeveer 45 centimeter hoogte met een diameter van 25 centimeter ontbrak de ontstekingskop.

,,In eerste instantie onderhield ik telefonisch contact met de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) van het leger'', verklaart brandweerofficier Johan Tuypens. ,,Door deze vlotte samenwerking konden we na een tijd de veiligheidsperimeter verkleinen. Deze had al voor kleine schermutselingen gezorgd omdat enkele fuivende jongeren niet aan hun auto konden. Omdat DOVO dezelfde nacht de obus nog kwam halen, konden we de bewaking van de vindplaats overlaten aan de spoorwegpolitie. De werken aan de spoorweg werden gedurende de nacht voortgezet op een veilige afstand van het station.'' (EDP)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio