Gemeente huldigt ,,ereburgemeester''

Gemeente huldigt ,,ereburgemeester''
NAZARETH - Een vol cultureel centrum De Zwaan wuifde tijdens een audiovisuele montage, burgemeester Wilfried Maebe (CD&V) uit. ,,Ik blijf raadslid en fractieleider. Ik hou teveel van Nazareth om nu ineens apolitiek te worden'', zei de man die er tot nu toe een loopbaan van 23 jaar heeft opzitten, waarvan vier als schepen en zeventien als burgemeester.

De nieuwe burgemeester Danny Claeys (CD&V), secretaris Patricia Dhondt, OCMW-voorzitter Annemie de Gussem, SP.A- fractieleider Luk Deschamps, zijn collega René Rogge van de VLD en Venecoleider Van de Walle schetsten Wilfried Maebe (65) als ,,een wijs man, een uitstekende coach, een gedreven leider, een steeds relativerende persoonlijkheid, een meester-bemiddelaar, een beslagen kapitein, een breed georiënteerde en beminnelijke figuur en een burgemeester die Nazareth heeft laten evolueren tot een landelijke gemeente met moderne infrastructuur en een record-werkgelegenheid''.

In bijna elke toespraak viel het woord respect. En René Rogge voegde er nog aan toe dat de burgemeester ,,er altijd piekfijn bijliep met aandacht voor zijn haar, zijn jasje en zijn dasje''.

Geschenken waren er uiteraard ook: een GPS-systeem en een reischeque van het personeel, rode wijn van de SP.A, witte wijn van de VLD, een wijncheque van het OCMW, twee kunstwerken van Jacques de Castro door het gemeentebestuur en een etentje an Veneco.

,,Die superlatieven waren toch een beetje overdreven. Het zijn woorden die meestal over een overledene worden gezegd. Gelukkig kan ik ze zelf nog horen'', reageerde Wilfried Maebe. ,,Maar ik geef toe, ik ben een beetje ijdel en de lof heeft mij getroffen. Ik wil echter mijn persoonlijke verdiensten minimaliseren, want ik had schitterende mensen rond mij: het personeel met de secretaris op kop, het college, de gemeenteraad en de adviesraden. Het afscheid is zwaar omdat ik een stuk van mijn leven afsluit, maar het is draaglijk omdat het een rijke en boeiende periode was.''

Vanavond krijgt Wilfried Maebe de titels van ereburger en ereburgemeester.

(JRZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio