300 uur werkstraf voor oplichtster die baby maand achterliet

300 uur werkstraf voor oplichtster die baby maand achterliet

Foto: Sarah Van den Elsken

ANTWERPEN - Kimberley H. (21) uit Borsbeek, die haar pasgeboren baby achterliet, is veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur. Het fotomodel werd eerder bij verstek veroordeeld tot 30 maanden cel en 1.100 euro boete voor een lange reeks diefstallen, schriftvervalsingen en flessentrekkerij.

De vrouw regelde een oppas voor één dag voor haar pasgeboren baby, maar kwam het kind pas een maand later weer ophalen. De babysit had goed voor het kind gezorgd, maar dat weerhield H. er niet van de vrouw ook nog eens te bestelen.

Ook een vriendin bij wie Kimberley H. mocht logeren, werd kaalgeplukt. Ze logeerde in hotels en maakte gebruik van taxi's zonder te betalen. Kort voor haar ontslag pikte ze briefpapier, stempels en naamkaartjes van haar werkgever. Daarmee vervalste ze bestellingen voor bloemen en pizza's, waarvan de factuur bij haar werkgever terechtkwam. Ook maakte ze een kennis wijs dat ze kanker had, zodat die uit medelijden nieuwe kleren voor haar kocht. H. liet zich ook verwennen in schoonheidssalons, zonder de rekening te betalen.

De factuur liet ze opsturen naar haar moeder, die zogezegd bankdirectrice was. Ze kocht ook twee peperdure paaseieren vol pralines en misbruikte daarvoor de naam van haar moeder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees