Uitbaatster Monique Van Hove wint met haar café Belle Vue de Ronde-tiercé

,,Content voor mijn klanten"

,,Content voor mijn klanten"

Uitbaatster Monique Van Hove poseert maar al te graag te midden van de eregenodigden met onder meer Roger De Cock, Erik Leman, Gorik Gardeyn, Wim Van Herreweghe, Herman Huyghe en Mady Docx. Foto: © DANNY TERRYN

TIELT - De winnaar van de jaarlijkse Ronde-Tiercé, een pronostiek voor de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen, is het Tieltse café Belle Vue geworden. Het is overigens de eerste keer dat een West-Vlaams café met de eer gaat lopen.

Dat de Ronde van Vlaanderen tot eenieders verbeelding spreekt hoeft niet meer gezegd. De wedstrijd brengt al jaren een ware volksverhuizing met zich mee langs het parcours, maar ook aan randanimatie is er hoegenaamd geen gebrek. Een topper is ongetwijfeld de Ronde-Tiercé die loopt in de horecazaken van medehoofdsponsor Primus-Haacht.

In de zowat 3.000 deelnemende cafés kunnen de klanten hun topdrie invullen. Voor deze gratis pronostiek zijn honderden prijzen voorzien, gaande van Eddy Merckx koersfietsen, uurwerken, biermanden tot vakantietrips etc. Het café dat het meeste aantal juiste deelnemingsformulieren instuurt wordt uitgeroepen tot Primus-Café van de Ronde. Het Rondefeest 2004 was weggelegd voor Monique Van Hove en haar klanten uit café Belle Vue in de Wakkensesteenweg in Tielt.

Eerste West-Vlaamse winnaar

Voor het eerst in vijf jaar gaat de prijs naar West-Vlaanderen. Deze eer viel café Belle Vue in Tielt te beurt. ,,Ik ben echt wreed content voor al mijn klanten", zegt uitbaatster Monique. ,,Het is hier een echt volkscafé en de koers leeft hier buitengewoon. Voor grote wedstrijden hangen we altijd een bord om te wedden en zonder het officieel te zijn, is het hier eigenlijk ook wel een beetje een supporterslokaal van de Egemse profrenner Gorik Gardeyn en van de Pittemse nieuwelingen Jan en Tine Ghyselinck."

Organisator Wim Van Herreweghe van onze krant mocht heel wat petjes en T-shirts uitdelen aan het talrijk opgekomen cliënteel, terwijl Eventing-Manager Mady Docx en commercieel directeur van West-Vlaanderen Herman Huyghe van brouwerij Haacht, op hun beurt uitbaatster Monique Van Hove in de bloemetjes zetten.

Om deze gebeurtenis de nodige luister bij te zetten was wielerlegende Roger De Cock uitgenodigd die op zijn eigen sappige manier de menigte trakteerde op enkele anekdotes uit vervlogen tijden. Recordhouder van de Ronde van Vlaanderen Eric Leman deed zijn drie overwinningen nog eens mondeling over.

Voor de vele wielerfans was het genieten en een avondje om nog lang te koesteren. De prachtige wisseltrofee zal nu een jaar lang in café Belle Vue staan blinken en herinnert een emailplaat voortaan aan deze unieke gebeurtenis.

De karikaturale schilderijen van Filip Cardoen op de vensters zetten het wielercafé letterlijk en figuurlijk nog meer in de verf.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio