Nabil Dirar maakt het (minieme) verschil

Nabil Dirar maakt  het (minieme) verschil

Nabil Dirar mocht voor het eerst starten bij Westerlo en bedankte met de winnende treffer. Foto: © avt-press/verhoeven

Westerlo had het tegen vierdeklasser Woluwe-Zaventem bijzonder moeilijk om afstand te nemen. Het doelpunt van Nabil Dirar, zijn eerste voor Westerlo, volstond echter voor de kwalificatie.

Met De Meyer als diepe spits en Cadima als aangever, speelde Woluwe-Zaventem het zo vrank en vrij als het dat mogelijk achtte. Omdat het herbouwde Westerlo (Beloufa, Van den Eede, Ruttens en Dirar kwamen dit seizoen voor de eerste keer aan de aftrap) niet direct indruk maakte, groeide het zelfs in de match. Ook en vooral omdat de thuisploeg snel Nico Van Kerckhoven verloor (groggy na een kopduel) en Ntuka de beste kans uit de eerste helft tegen Vujadinovic aanknalde, bleef de wedstrijd open.

Westerlo imponeerde niet en moest het met halve kansjes via Van den Eede stellen. Het miste de hardnekkigheid waarmee de vierdeklasser wel voetbalde. De thuisploeg probeerde het vooral met lange ballen naar het hoofd van Van den Eede en vergat daarbij vaak te voetballen. Omdat Woluwe-Zaventem het niet toeliet en de thuisploeg te inspiratieloos was.

De eerste goede kans kwam er na dik twintig minuten. En die kwam er dan nog uit een gelukje want Ogunsoto paste verkeerd.

Zonder glans

Van vleugelwerk was zelden wat te zien en als dat er toch eens kwam, werd het steevast met een center besloten.

Zo geraakte Westerlo net voor de rust toch aan een tweede kans. Ogunsoto knalde aan de tweede paal echter in het zijnet.

Na de rust leek beterschap op komst. Ogunsoto bediende Dirar en die trof raak. Achteraf zou blijken dat dit ene doelpunt over verder bekeren zou beslissen. Overigens normale winst van Westerlo, maar nadien was er nog een kopbal van Ogunsoto op de onderkant van de lat en een rebound die Evens naast schoof.

Woluwe-Zaventem kon niet meer dreigen en Westerlo deed flink mee aan voetbal zonder glans. Eigenlijk maar goed dat niet meer dan 1.000 toeschouwers dit wilden en hoefden mee te maken.

Corrigeer