Verkoop internaat brengt dubbel zoveel op

TIENEN - De bouwfirma Promo Build uit Brussel kocht het provinciale oud-internaat aan de Sliksteenvest voor 1,2 miljoen euro. De provincie doet een uitstekende zaak. De schattingsprijs bedroeg volgens gedeputeerde René Swinnen (SP.A) 575.000 euro.

Op een eerste koopdag noteerde notaris Macquoi een bod van 400.000 euro. Vijf bieders dongen gisteren naarstig naar het bezit. Eentje daarvan liet zich de hele verkoopprocedure door per gsm leiden door zijn baas. Maar hij sneuvelde op 1,160 miljoen euro. Promo Build trok aan het langste eind met 1,2 miljoen.

De firma is in het Tiense geen onbekende. Ze bouwde de woningen in Vissenaken op het terrein, waarop vroeger het tenniscomplex Grand Slam stond. Aan de Aarschotsesteenweg, nabij de Breisemstraat, trok ze een appartementsgebouw op.

,,We willen het oud-internaat verbouwen tot appartementen'', gaf afgevaardigde Dirk Geerinckx van Promo Build te verstaan. Het oud-internaat staat op 43,07 are grond in een woonzone en heeft als ex-schoolgebouw toch geen bestemming van openbaar nut. Verbouwen kan dus perfect, maar over bijbouwen bestaan twijfels. Het Tiense stadsbestuur moet vergunningen afleveren.

Deskundigen schatten dat het gebouw mogelijkheid biedt voor 24 appartementen of zes per verdieping. Vijftig lofts (eenkamerwoonsten) kunnen ook, maar Geerinckx had het louter over appartementen. Het gebouw staat al jaren leeg. Tot Nieuwjaar had het Rode Kruis de benedenverdieping in gebruik. Het stond op de lijst van leegstand en verwaarlozing, maar de provincie kreeg nooit een aanmaning tot betaling van taks.

(BE)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio