Victor Vazquez in Brugge, maar nog niet voor handtekening

Victor Vazquez in Brugge, maar nog niet voor handtekening

Victor Vazquez Foto: Sportsphoto Ltd./Allstar

De 24-jarige Victor Vazquez Solsona, eigendom van FC Barcelona, is vandaag in Brugge om er te onderhandelen over een transfer, maar hij is nog niet van plan om zijn handtekening te zetten. Zondag wordt hij dan weer op training verwacht met de A-ploeg. Vazquez houdt allicht de boot af omdat hij nog andere aanbiedingen heeft, of hoopt dat die er komen. Zo volgen ook Red Bull Salzburg, Deportiva La Corunia en Almeria zijn verrichtingen. Hij is in juni einde contract en wil absoluut speelkansen. Bij Barça wordt hij geblokkeerd door toppers als Messi en Xavi.

Vazquez is een tweevoetige aanvallende middenvelder, die in de Spaanse tweede klasse uitkomt voor Barcelona B, maar ook al mocht meespelen en -trainen met de A-ploeg. Zo scoorde hij aan de zijde van Lionel Messi in de Champions League tegen Rubin Kazan (2-0).

Club Brugge volgt daarnaast de Zweedse rechtsachter Adam Johansson en de IJslandse centrale verdediger Ragnar Sigurdsson van IFK Göteborg. 'Dat zijn spelers die we volgen net zoals onze scouts op dit moment vele anderen volgen', zegt Wim De Meyer, woordvoerder van Club Brugge. 'Maar we communiceren pas als er iets rond is, speculatie is voer voor journalisten.'

Ook Anderlecht laat Barcelona B niet los

Eerder zaten ook scouts van AA Gent en Anderlecht in de tribune voor Barcelona B. Zeker is dat aanvaller Jonathan Soriano door de drie clubs werd gevolgd. Anderlecht zou in eerste instantie niet enthousiast zijn geweest, maar laat Barcelona B niet los. Volgens Spaanse bronnen zou Anderlecht gisteren iemand naar Valladolid-Barcelona B gestuurd hebben.

AA Gent ging op zijn beurt ook IFK Göteborg scouten. Of dat voor dezelfde spelers als Club Brugge was, is niet duidelijk.

Dortmund komt opnieuw naar Perisic kijken

In de tribunes van het Constant Vanden Stock-stadion zitten opnieuw scouts van diverse Europese clubs. Dortmund komt opnieuw kijken naar Ivan Perisic van Club Brugge. Afgelopen week werd er opnieuw onderhandeld op clubniveau. Ook Bayern München, Zenit Sint-Petersburg en Ajax zijn vertegenwoordigd, net als Everton, Sunderland, Rennes (Suarez?), Bordeaux, Galatasaray, Hannover, Freiburg, West Brom, Wolfsburg, De Graafschap, FC Eindhoven, Ipswich, Le Mans en MVV. De Belgische clubs Standard, Genk en Lokeren sturen eveneens scouts.

Corrigeer