Arteveldestadion met 17.500 plaatsen klaar in juli 2007

AA Gent mikt op top-vijf

,,Europese ambities spreken we niet uit, maar we mikken wel op de top-vijf'', stelde AA Gent-voorzitter Ivan De Witte gisteren op de officiële ploegvoorstelling. ,,Dit jaar leden we nog licht verlies, maar nu gaan we voor een balans in evenwicht.
Want een gezonde financiële boekhouding is het belangrijkste. De tv-gelden zijn daarbij een goede zaak. Al zorgen ze voor een nog grotere kloof tussen de toppers en de rest. Op termijn zal er een eerste klasse met minder ploegen moeten komen.''

De Witte putte zich ook uit om zijn respect voor trainer Georges Leekens te betonen. ,,Ik hoor dat hij na een jaar altijd weer vertrekt, maar ik heb nog geen videoboodschap gekregen waarin hij zijn afscheid aankondigt.''

Gent kijkt intussen uit naar het nieuwe Arteveldestadion. Dat moet klaar zijn tegen 1 juli en plaats bieden aan 17.500 fans. ,,Ik hoop tegen dan vast in de top-vijf te kunnen spelen in een aangename sfeer en voor 15.000 toeschouwers'', aldus De Witte.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.