Lierse en Beerschot kopen Bruylandts' voedingssupplement

Dave Bruylandts is het gezicht van de promotiecampagne van een nieuw voedingssupplement: CONCAP. Een dopingzondaar die een voedingssupplement aanprijst, het klinkt een beetje gek, maar voetbalploegen GBA en SK Lierse vielen al voor het nieuwe wondermiddel.
'Enkele van onze spelers gebruiken het', zegt sportarts Chris Goossens van Germinal Beerschot. 'CONCAP werd ons door een van onze sponsors aangereikt. Er zijn spelers die absoluut iets willen nemen en dan heb ik liever dat ze dit nemen dan dat ze achter onze rug pillen slikken. Hiervan weten we dat het volstrekt onschadelijk is.'

'Het product is niet nieuw, maar wordt nu gewoon door een andere firma verdeeld', zegt dokter Peter Vervoort, sportarts van SK Lierse. 'De keuze voor Bruylandts als uithangbord vind ik een wel erg onverstandige keuze.'

In de woning van Bruylandts, die eerder al een eposchorsing van anderhalf jaar aan zijn been had, trof het gerecht in maart 2006 groeihormoon, corticoïden en Chinese epo aan. Het leverde Bruylandts een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank op.

'Ik heb in het verleden fouten gemaakt, maar een mens wordt wijzer', reageert Bruylandts. 'Dankzij dit product wil ik meewerken aan dopingvrije sport. Als spelers CONCAP nemen, grijpen ze minder snel naar doping.' (kdj)

Corrigeer