Stijn Devolder en Nick Nuyens beginnen seizoen in Mallorca

Stijn Devolder en Nick Nuyens beginnen seizoen in Mallorca

Foto: eric noens

Voor Nick Nuyens en Stijn Devolder begint het seizoen dit weekend in de Challenge Mallorca. Dat is een vijfdaagse die eigenlijk geen vijfdaagse is, maar vijf afzonderlijke wedstrijden waarbij officieus wel een stand wordt bijgehouden.

Vorig jaar vlamde Philippe Gilbert er van de eerste tot de laatste dag. De Monegaskische Waal is er dit keer niet bij omdat Silence-Lotto wegblijft van dit eilandgebeuren.

Stijn Devolder (Quick Step) is van plan om drie van de vijf wedstrijden op zijn bord te nemen. 'Op zondag, dinsdag en donderdag, met telkens tussenin een stevige trainingsdag. Zo deed ik het vorig jaar ook.' Devolder is ondertussen alweer een tweetal weken pijnvrij aan de linkerknie. Nick Nuyens was dan weer niet voorzien, maar de kersverse papa miste door de geboorte van Sterre de Ronde van Qatar en wil een inhaalbeweging doen voor de Omloop Het Nieuwsblad. Vooral donderdag in de koninginnenrit, met vijf hellingen van tweede categorie, kan de conditie getest worden, een etappe die Steegmans vorig jaar won. (jds, hc)

VOORNAAMSTE DEELNEMERS : Caisse d'Epargne (Valverde), Team Columbia (Dockx), Katyusha (Dehaes, McEwen, Steegmans, Vandenbergh), Quick Step (Chavanel, Cornu, Devenyns, Devolder, Hovelynck, Tosatto), Cofidis (Sijmens), Milram (Ciolek), Liquigas (Willems, Quinziato), Rabobank (Nuyens, Brown).

RITTENSCHEMA : zondag: Palma-Palma (116 km), maandag Cala Millor-Cala Millor (176,5 km), dinsdag: Inca-Inca (182,6 km), woensdag: Bunyola-Bunyola (143 km), donderdag: Magaluf-Palmanova (147,6 km).

Corrigeer