Bondsparket vraagt beelden Preud'homme op

Bondsparket vraagt beelden Preud'homme op

Foto: photo news

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond gaat de tv-beelden opvragen van het interview met Michel Preud'homme na Genk-Gent. De coach was niet te spreken over arbiter Nzolo en diens beslissing om voor Gent geen strafschop te fluiten, maar later voor Genk wel. Preud'homme zei het niet over de arbiter te willen hebben en 'dat hij zich deze keer in stilte liet neuken.'

Bondsprocureur Verstringhe vraagt aan zijn assistenten om de beelden te bekijken en te bestuderen wat Preud'homme precies zei.

Hoewel Verstringhe vindt dat de trainers te vaak de scheidsrechters viseren, verwacht hij er niet veel van. 'Ook voor trainers geldt vrijheid van meningsuiting', zegt hij. Verstringhe liet coach Hein Vanhaezebrouck van Kortrijk eerder voor het Sportcomité verschijnen voor uitspraken over de arbitrage, maar Vanhaezebrouck kreeg geen sanctie omdat zijn uitspraken volgens het Sportcomité onder het recht op vrije meningsuiting vielen.

De erg zware uitspraken van voorzitter De Witte en manager Louwagie van Gent, die het hadden over vervalsing van de bekercompetitie, blijven wellicht zonder gevolgen voor het bondsparket. (gdv)

Corrigeer