De Slegte geeft nieuwe dichtbundel stadsdichter Erwin Mortier uit

GENT - De nieuw dichtbundel van de Gentse stadsdichter Erwin Mortier is te koop in De Slegte. In de bundel Voor de Stad en de Wereld staan negen nieuwe gedichten, waaronder het stadsgedicht Mit Brennender Sorge dat de Gentse stadsdichter opdraagt aan de stad Antwerpen.

Volgende week woensdag 7 juni tussen 16 en 17 uur leest Erwin Mortier voor en signeert hij zijn bundel. Er verschijnt ook een bibliofiele tegenhanger met vier etsen van Jan Decleir, gerealiseerd in samenwerking met Ergo Pers Gent.

Wordt De Slegte nu ook al uitgever? ,,Neen, maar dit is wel onze vierde dichtbundel die we op de markt brengen'', zegt Karel Van Nieuwenhove, zaakvoerder van het Gentse filiaal van De Slegte.

,,Het begon met een tentoonstelling over Hugo Claus in de Antwerpse vestiging. Daarbij werd een dichtbundel uitgegeven. Daarna volgde Gerrit Komrij. Eind april verscheen Het lied van de Regen van Hafid Bouazza. Dat zijn exclusieve uitgaven die alleen in onze winkels te koop zijn. De bundel van Mortier wordt op 1.500 exemplaren gedrukt''. De kostprijs bedraagt 9,5 euro.

De Slegte verkocht de jongste maanden ook al nieuwe bestsellers van Nicci French en Dan Brown. ,,We doen dat al een tijdje, ook met andere titels die minder in het oog springen. Ook van de Duitse uitgever Taschen verkopen we nieuwe werken. Wij zien het als een aanvulling op ons assortiment.'' (KVK)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio