Valverde kan bij T-Mobile 3 miljoen per jaar verdienen

Voor ProTourwinnaar Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) ligt bij T-Mobile voor 2007 een loon klaar van 3 miljoen euro. Dat schrijft de Baskische krant 'El Diario Vasco' in haar maandageditie. Daarmee zou hij veruit de duurst betaalde renner worden van het peloton.

Gorka Arrinda, de manager van Valverde, verklaarde dat zijn cliënt een vierjaarscontract kan tekenen bij T-Mobile met daarin de clausule dat hij vanaf volgend seizoen heel wat helpers kan laten overkomen. In Valverdes contract met zijn huidige ploeg Caisse d'Epargne-Illes Balears zit een clausule vervat dat hij voor meer dan twee miljoen euro afkoopsom een vrije renner is. Verwacht wordt dat er de komende twee dagen al of niet een doorbraak komt in deze eventuele transfer die heel de ProTourwereld beroert.

T-Mobile reageerde via manager Eisinga: ,,Elke renner een kopman waardig en die niet met de 'Operación Puerto' (de Spaanse megadopingzaak, red.) in verband wordt gebracht en past binnen het aangescherpte antidopingbeleid die het team hanteert sinds dit seizoen, is welkom.'' O ironie: al dikwijls werd in Spanje gesuggereerd dat de codenaam 'Valv. (Piti)' in de 'Fuentes-Files' aan de ProTourwinnaar zit gelinkt, maar zowel de Spaanse wielerbond als zijn huidige werkgever deden dit telkens als nonsens af. (hc)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.