Hostellerie Renty krijgt opnieuw vermelding in Bib Gourmand

'We zweren bij dagverse streekproducten'

'We zweren bij dagverse streekproducten'

Maxim Renty samen met zijn ouders Norbert en Liesbeth, die nog elke dag in de zaak meewerken. Dany Van Loo Foto: © Dany Van Loo

MIDDELKERKE - Al bijna twintig jaar gevestigd in een typische Belgische badvilla, biedt de familie Renty in hun hostellerie naast een huiselijke sfeer ook een voortreffelijke menukeuze. Dat brengt de zaak voor het derde jaar op rij in de Bib Gourmand gids.

'We zijn inderdaad niet meer van de jongste, maar aan onze passie voor een lekkere keuken en voortreffelijke wijnen mankeert nog niets', lacht Norbert Renty (72). Samen met zijn echtgenote Liesbeth Van Bulck (69) en zonen Maxim en Denis runt hij in de schaduw van de watertoren, aan de Louis Logierlaan de gekende Hostellerie Renty. Al sinds de verschijning van de afzonderlijke Michelingids Bib Gourmand Benelux, nu twee jaar geleden, staat de zaak erin vermeld, als enig restaurant in Middelkerke overigens.

Seizoensgebonden

'En dat is niet alles', zegt Liesbeth enthousiast, 'al meer dan 32 jaar zijn we ook in de traditionele Michelingids opgenomen, eerst met onze zaak op de zeedijk - hotel-restaurant Littoral - en nu met Hostellerie Renty, die we hier al achttien jaar uitbaten. We zijn bijzonder blij met deze erkenning, want het is steeds ons doel geweest om een kaart met een optimale prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden. En dat is nu juist wat het principe van de Bib Gourmand inhoudt: een prima maaltijd aan een voordelige prijs. Voor 35euro serveren wij onder meer een zeer aantrekkelijk menu bestaande uit drie gangen.'

De Renty's vormen een goed draaiend team. Zoon en chef-kok Maxim runt de keuken en zijn broer Denis, die ook het drankenbedrijf F&B Premium Brands leidt, is er actief de sommelier.

'We streven er steeds naar om met dagverse producten van eigen bodem te werken', zegt Maxim Renty. 'Onze vis kopen we marktvers in Nieuwpoort en het vlees halen we van een hoeve met biologisch gekweekte dieren. De samenstelling van onze kaart en onze menu's is trouwens altijd seizoensgebonden.'

Norbert en Liesbeth staan nog iedere dag plichtbewust in de zaak. 'Dat heeft alles met onze liefde voor het vak te maken. Vijf jaar geleden hebben we zelfs nog het aanpalend huis gekocht en omgevormd tot een comfortabel hotel met acht kamers. Zolang onze gezondheid het toelaat, blijven we actief. Het is soms zwaar, maar van hard werken is nog niemand doodgegaan', glimlacht Norbert Renty.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio