Paula De Brie nieuwe ambassadeur Antwerpen-Noord

'2060 moet wijk worden waar iedereen thuis is'

'2060 moet wijk worden waar iedereen thuis is'

Foto: © Thomas Verheyen

ANTWERPEN - Actieve buurtbewoonster Paula De Brie en acteur Gène Bervoets zullen zich een jaar inzetten om Antwerpen-Noord in de spotlight te plaatsen. 'Dit is een project op lange termijn waar we aan zullen moeten blijven werken', zegt Bervoets.

Gène Bervoets nam de taak van mede-ambassadeur in de eerste plaats aan omdat hij vindt dat er al veel goed werk is geleverd. 'Vijf jaar geleden kocht ik een huis in Antwerpen-Noord en als je dan kijkt naar de heraanleg van Park Spoor Noord, kan je alleen maar tevreden zijn. De mengelmoes van verschillende culturen die er samen spelen of een hapje eten in het park, zou je over de hele wijk 2060 moeten terugvinden', aldus de acteur.

Positieve punten

Paula De Brie, die al veertig jaar in Antwerpen-Noord woont, vindt het ondanks de positieve punten toch enorm jammer dat de wijk zo vaak in een negatief daglicht komt te staan. 'De buurt ligt me na aan het hart en ik kan niet ontkennen dat het pijn doet om over al die problemen te horen. Maar het was wel echt nodig dat er iets ging gebeuren', verwijst ze naar het plan van burgemeester Patrick Janssens dat vanaf 1januari zal worden ingevoerd om de overlast in de wijk in te dijken.

Bervoets heeft geen problemen met de negatieve berichtgevingen. 'De zaken moeten gezegd worden zoals ze zijn. Ik denk dat je alleen kan slagen als je ook oog hebt voor de minder leuke dingen en ik vind de maatregelen die zullen worden genomen dan ook meer dan terecht.'

De ambassadeurs moeten de problemen niet zelf aanpakken. 'Uiteindelijk kunnen wij alleen de moeilijkheden van de wijk aankaarten. Echte beslissingen kunnen wij uiteraard niet nemen. Daarom is het vooral belangrijk dat we aan de buitenwereld tonen dat deze buurt ook veel positiefs te bieden heeft. Dit hoop ik onder andere met mijn blog te kunnen verwezenlijken', aldus De Brie.

En dat de buurt veel goeds te bieden heeft, daar is Bervoets van overtuigd. 'We beschikken over de beste poelier van Antwerpen, er is hier een houthandel zoals er nergens anders een te vinden is en je vindt hier een enorm rijk aanbod van voedingswaren van over de hele wereld. Die diversiteit is echt een enorme rijkdom en zou juist op een positieve manier moeten uitgespeeld worden.'

'2060 moet een wijk worden waar alle culturen zich thuis voelen. Als ik na een jaar merk dat we toch al bepaalde zaken in die richting in gang hebben kunnen zetten, zal ik tevreden zijn. Al is dit een project op lange termijn waar we aan zullen moeten blijven werken', besluit hij.

www.bloggen.be/pauladebrie

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio