Zangeres wandelt kerkpad in bij Vis en Folklorefeesten op 25 juni

Kerkpad wordt Dana Winner Tuinpad

MARIEKERKE - Zangeres Dana Winner krijgt, op 25 juni tijdens het Vis en Folklorefestival in Mariekerke, haar naambordje langs het kasseipad rond de kerk in Mariekerke. Dat kasseipad krijgt dan de naam Dana Winner Tuinpad. Dat pad sluit aan bij het Schelde Internationale Muziekstroom-pad. Dana Winner maakte een mooie eigen versie van Het dorp. Dat lied van Wim Sonneveld over het dorp waar ik geboren ben en het tuinpad van mijn vader lijkt wel over het pittoreske Mariekerke geschreven te zijn.

Een mooie en pittoreske streek als Klein-Brabant roept lyrische gedachten op. ,,Zo groeide enkele jaren geleden het idee om een muzikantenroute uit te stippelen die zich langs het Klein-Brabantse landschap slingert. Een pittoresk straatje, een steegje, een wegel, een pleintje of een dreef krijgt dan de naam van een muzikant of een zangeres", leggen Simon Ielegems en Franske Comhaire, de bezielers van het Schelde Internationale Muziekstroom-pad, uit.

,,Langs die muziekstraatjes hangen we een straatnaambordje op. De naam van die muziekstraatjes is een toeristische aanvulling bij een bestaande straatnaam. En het blijft ludiek. Een klein smal steegje kan een boulevard worden."

De Toots Thielemans Boulevard ligt aan de Dam in Sint-Amands en de Arno Hintjens Kaai aan het café Koningsrek Bij Zates langs de Schelde in Branst. Vorig jaar kreeg bluesmuzikant Roland Van Campenhout, die in Boom woont, zijn Roland Van Campenhout's Brick Road bij de hoeve Steenovens in Sint-Amands.

Het dorp

,,In het Eén-programma Zo is er maar één bracht Dana Winner een prachtige eigen versie van het lied Het dorp . Dat lied, van Wim Sonneveld, lijkt wel geschreven over het mooie en pittoreske Mariekerke", legt Simon Ielegems uit.

Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard (.) Het is waar ik geboren ben. Dit dorp, ik weet nog hoe het was. De boerenkind'ren in de klas. Een kar die ratelt op de keien (.) En langs het tuinpad van mijn vader. Zag ik de hoge bomen staan (.)

,,Daarom krijgt het kasseipad rondom de kerk in Mariekerke bij het Vis- en Folklorefestival, op zondag 25 juni, de naam Dana Winner Tuinpad . Henri De Bruyn maakte ook een kunstwerkje dat dan aan het Tuinpad zal opgehangen worden.

,,Met Dana Winner kiezen we ook heel bewust voor het eerst een vrouw. Dana Winner zal tijdens het Vis en Folklorefestival zelf haar tuinpad inwandelen", voegt Franske Comhaire er nog aan toe.

Ook zangeres Dani Klein, bekend van Vaya Con Dios, Adamo, Wannes Van de Velde en de Frans-Belgische rocker Johnny Halliday staan nog op het verlanglijstje van Simon Ielegems voor een eigen plekje langs het Schelde Internationale Muziekstroom-pad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio