Jonge Douglas Boswell met kortfilm naar Wereldfilmfestival Montreal

WILLEBROEK / GENT - Regisseur Douglas Boswell (28) groeide op in Kapelle-op-den-Bos, is lid van de Willebroekse filmclub Focus maar woont nu in Gent. Zijn kortfilm Romance is de eerste Vlaamse kortfilm ooit die geselecteerd werd voor het Wereldfilmfestival in het Canadese Montreal. Ook Steve + Sky van Felix Van Groeningen en Verder dan de maan van Stijn Coninx zullen in Montreal op het witte doek te zien zijn.

Douglas Boswell (28) raakte als kleine jongen al gefascineerd door film. ,,De speciale effecten in de films van Indiana Jones vond ik fantastisch'', vertelt hij. Hij studeerde regie aan het RITS in Brussel en maakte al tijdens zijn studies drie kortfilms. Foxtrot is het verhaal van een onderzeeboot. Nardo is een klein ratje dat ontsnapt uit een kooi in de brandweerkazerne van Willebroek. En Mijn eerste Sjeekspier toont een jongetje dat wegdroomt bij een boek. Ook in de Willebroekse filmclub Focus heeft Douglas heel wat geleerd. ,,Al is Romance pas de eerste kortfilm die ik na mijn studies als regisseur maakte. En die gaat, als allereerste Vlaamse kortfilm ooit, in competitie met de twaalf beste kortfilms ter wereld in Montreal'', vertelt Douglas zichtbaar trots.

Dreams in motion

Samen met Dries Phlypo en Jakob Verbruggen startte Douglas ook het productiehuis Dreams in motion op. Of hij ooit naar Hollywood wil, weet Douglas nog niet. ,,Ik wil vooral uitblinken in wat ik doe'', zegt hij vastberaden. De dertien minuten durende kortfilm Romance zal op 5 en 6 september getoond worden op het Wereldfilmfestival. En misschien komt Douglas nadien wel met een Gouden Zenith naar huis. Op 9 oktober volgt dan de Belgische première van Romance tijdens het Filmfestival van Gent. De kortfilm vertelt het verhaal van drie oudere dames die aan het einde van hun leven samen lief en leed moeten delen in dezelfde rusthuiskamer.

Kristof LAUWERS

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio