Ticketverkoop start wellicht al eind deze week

Madonna op 12 juli in België

Madonna op 12 juli in België

Foto: AP

Op 12 juli staat Madonna in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De Queen of Pop houdt nog maar voor de tweede keer in haar lange carrière halt in ons land. De ticketverkoop start waarschijnlijk al eind deze week.

Morgen maakt Madonna de data van haar nieuwe wereldtournee bekend, maar wij kunnen nu al bevestigen wat al een tijdje de ronde deed: ook België mag meegenieten van die tour. Op 12 juli om precies te zijn, in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Met die tournee wil de Queen of Pop M.D.N.A. promoten, haar nieuwe plaat die op 26 maart verschijnt.

Het zal nog maar de tweede keer zijn dat Madonna ons land aandoet voor een liveconcert. Drie jaar geleden, op 11 juli 2009, trad de superster voor het eerst live op in ons land, tijdens de Sticky and Sweet world tour, op de weide van Werchter. De popdiva had het toen een beetje moeilijk om iedereen op haar hand te krijgen. Dat de hemelsluizen opengingen kort voor ze het podium op moest en de show vooral opgehangen was aan haar niet zo goed ontvangen album Hard candy zal wel een rol gespeeld hebben.

100 miljoen toeschouwers

Maar nu lijkt Madonna klaar om straffer dan ooit terug te keren. Afgelopen nacht trad ze alvast op voor het grootste publiek ooit, tijdens de pauze van de Super Bowl in Indianapolis, hét sportevenement van het jaar in de Verenigde Staten, dat elk jaar minstens 100 miljoen toeschouwers aan de buis kluistert.

Dansers en acrobaten van Cirque du Soleil, vuurwerk en gastoptredens van rapster Nicki Minaj, Ceelo Green en LFMAO... niets werd aan het toeval overgelaten om de wereld warm te maken voor de nieuwe single Give me all your luvin', de voorloper van het album M.D.N.A.

Die single werd vrijdagnamiddag wereldwijd gelanceerd op de radio, op YouTube én op videoschermen in grote steden en stations, goed voor een publiek van 150 miljoen mensen. Hoewel het nummer en de videoclip zelf op gemengde gevoelens onthaald werden - Moet Madonna nu echt zo krampachtig jong proberen te blijven?, vroegen velen zich af - boekte de ongeziene marketingcampagne resultaat: in de iTunes-lijsten steeg het album in voorverkoop meteen naar de eerste plaats in 49 landen. De single dook bijna overal de top 10 binnen en de clip werd in één weekend al bijna 6 miljoen keer aangeklikt op YouTube.

Tickets tot 150 euro

Madonna is dus terug, zoveel is zeker. Op haar drieënvijftigste blijkt ze nog altijd een van 's werelds grootste entertainers, die met gemak grote stadions uitverkoopt. Dat de tickets voor het Koning Boudewijnstadion in geen tijd de deur zullen uitvliegen, staat dan ook al vast, ook al kunnen de prijzen oplopen tot 150 euro voor een ticket. De voorverkoop van het Europese luik van Madonna's nieuwe tournee start waarschijnlijk nog eind deze week.Corrigeer

MEER NIEUWS