Brand vernielt tuinhuis naast duiventoren

Duiven gered van vuurdood

Duiven gered van vuurdood
LOVENDEGEM - Een kortsluiting veroorzaakte maandagavond een hevige brand in de Pyramidestraat in Lovendegem. In eerste instantie ging het om een onschuldig tuinhuis. Maar naast het tuinhuis staat de duiventoren. Met man en macht werd gewerkt om de duiven van een gewisse dood te redden.

We zaten aan tafel tot plots onze jongste zoon kwam vertellen dat er rook uit ons kot kwam", vertelt de bewoonster. ,,Ik geloofde hem eerst niet. Maar even later was hij daar weer dat er echt wel rook uit het kot kwam. Ik ging toch maar kijken en plots sloegen de vlammen uit de deur van het tuinhuis."

Zoontje Alexander vertelt voort: ,,We hebben nog geprobeerd om zelf de brand te blussen en renden om tuinslangen en water. Maar de ene tuinslang was te kort en de andere was volledig bevroren.''

Tevergeefs dus en intussen sloegen de vlammen al vooraan uit de deur van het tuinhuis en schroeiden de bomen en struiken die er naast stonden. Maar erger was het gesteld voor de duiven die in de toren ernaast zaten opgesloten.

Vier brandweerwagens

,,Mijn man en een vriend hebben dan zelf geprobeerd om achteraan het kot weg te duwen van de toren zodat die niet in brand zou vliegen", vervolgt de bewoonster. ,,Het lukte hen een klein beetje. Intussen had een achterbuurman uit de Haantjesstraat al de brandweer verwittigd."

,,Ze kwamen aangereden met vier brandweerwagens en zeker twee politieauto's", vult het andere zoontje Christopher aan.

Tegen het indrukwekkende brandweerkorps was de brand natuurlijk niet opgewassen en in een mum van tijd was alles onder controle. De duiven waren gered, net als hun onderkomen. ,,Wij zijn al onze tuinmeubelen kwijt en nog wat spullen, maar het viel gelukkig allemaal mee", besluiten de bewoners.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio