,,Sterke man'' achter Wendy Van Wanten verliest strijd

,,Sterke man'' achter Wendy Van Wanten verliest strijd
Danny De Waele (50), de sterke man achter Wendy Van Wanten, is zondag overleden na een lang gevecht tegen kanker. ,,Ik moét verder doen en sterk zijn. Zo had Danny het gewild'', treurde Wendy gisteren over de man die jarenlang haar manager, bodyguard, vriend, en haar vent was.



Volgend jaar zal de stamceltransplantatie mij definitief genezen'', voorspelde Danny De Waele nog op 6 december op zijn vijftigste verjaardag. ,,Dan gaan we met moeder eens een paar flessen champagne kraken, Ruudje. '' Moeder, dat is Wendy. Ik heb Danny nooit Iris horen zeggen, de échte naam van de zangeres. Hij had het in het bijzijn van vreemden over Wendy, en onder intimi sprak hij haar aan met moeder .

Wie de voorbije twintig jaar Wendy Van Wanten boekte of ontmoette, had steevast te maken met Danny. Hij bepaalde de agenda en wie haar mocht interviewen, onderhandelde over haar tv-contracten, reed haar het land rond in de hectische tijden, toen ze tot drie optredens per avond afwerkte.

,,Ik heb zoveel aan hem te danken'', vertelde de rouwende Wendy gisteren. ,,We hebben zoveel meegemaakt samen. Een rots in de branding was hij. In alle omstandigheden, zowel professioneel als privé. Hij was er altijd wanneer ik hem nodig had.''

Danny De Waele had een firma van dakwerken. Vanop zijn ziekbed runde hij nog zowel die firma als de carrière van zijn oogappel. Toen er voor de opnames van een tv-programma een intiem feestje werd gevierd bij de zangeres thuis, telefoneerde hij me zeker vijf keer om te polsen hoe alles verliep, en of er toch geen mensen waren die Wendy te veel ,,ambeteerden''. Hij liet een ruiker bloemen bezorgen aan moeder .

Het was de heerlijke omgekeerde wereld van Danny. Hij, de zwaar zieke, stuurde bloemen aan zijn Wendy die beroepshalve glimlachend op een party moest staan, terwijl haar hart treurde omdat ze al een paar maanden voelde dat de strijd verloren leek te gaan.

Altijd achterin de zaal

Tijdens optredens stond Danny altijd discreet achterin de zaal of achter de camera's. Maar hij had altijd àlles gezien. Wee de journalist die te diep inging op het privé-leven van zijn beschermelinge. Vooral na de geboorte van de kleine Clement was hij streng. ,,Ik ben een kulder . Dat is het Gents woord voor weeskind'', vertelde hij. ,,Ik wil dat die kleine gelukkig opgroeit.''

Zijn laatste weken laveerde Danny De Waele tussen de realiteit en het laatste sprankeltje hoop ,,Ik heb er hier al tientallen zien sterven om mij heen. Ik ben de enige die nog leeft'', vertelde hij op zijn verjaardag. ,,Moeder Wendy komt mij alle dagen bezoeken, al heeft ze het nog zo druk. Dat vind ik zo moedig van haar.''

Danny De Waele wordt begraven in alle intimiteit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees