Nonkel Henri trouwt op tweede kerstdag

Nonkel Henri trouwt  op tweede kerstdag

Graaf Henri d'Udekem d'Acoz, burgemeester van Poperinge. Foto: © SAP

POPERINGE - ,,Ik heb inderdaad trouwplannen met Marie-Madeleine Kervyn d'Oud Mooreghem. Wij zijn verloofd, maar op welke manier we ons definitief aan elkaar verbinden, staat helemaal nog niet vast'', stelt graaf Henri d'Udekem d'Acoz, burgemeester van Poperinge.Van eeuwige vrijgezel Henri d'Udekem (70) werd al dikwijls gezegd dat hij de ware gevonden had, maar van een trouwpartij kwam nooit eerder iets in huis. Nu blijkt het toch menens. Daar waar hij enkele weken nog formeel ontkende, geeft hij nu toe dat hij op tweede kerstdag - zondag 26 december - trouwt.

,,Mijn verloofde is de weduwe van Ridder Roland Van Havre, die een goede vriend was van mij. Ik was dikwijls uitgenodigd op zijn jachtdiners, maar zelf ging ik nooit jagen. Marie-Madeleine (64) woont in een villa in Wijnegem en heeft een zoon Ivan (33) die in het Amerikaanse Dallas woont, een dochter Micheline (35) die in de Provence woont en een andere dochter Muriël die in ons land woont'', zegt nonkel Henri.

,,Wij willen een soort religieuze verbintenis aangaan, maar of we ook burgerlijk huwen, is nog niet uitgemaakt. Waar de kerkelijke plechtigheid plaats heeft, weten we zelf nog niet: ofwel ergens in België, ofwel in een onooglijk Frans dorpje in de Provence, waar haar dochter Micheline woont. Maar meer dan een 'wijdingske' moet dat niet zijn. Marie-Madeleine en ikzelf zullen ons vestigen in mijn geboortehuis kasteel Couthof in Proven. Ze verblijft er nu trouwens al zeer veel'', vertelt de burgemeester.

,,Mijn broer Henri nodigde mij al uit voor de plechtigheid, die zal plaats hebben in een zeer besloten en intieme kring. Het zal ergens in België zijn, maar meer kan ik daarover niet kwijt'', aldus nog graaf Raoul d'Udekem d'Acoz, die schepen is in het Brabantse Herne. Hij spant samen met Henri tegen zijn andere broer graaf Patrick, vader van Prinses Mathilde in de zaak van de krotwoning in Proven, die onbewoonbaar verklaard werd.

(AHP)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio