,,Gebrek aan respect van Anthuenis''

Frédéric Herpoel zegt af voor de nationale ploeg

Frédéric Herpoel zegt af voor de nationale ploeg

Foto: © Photo News

Frédéric Herpoel, de 31-jarige doelman van AA Gent, speelt voorlopig niet meer voor de Rode Duivels. Hij weigerde alvast de selecties voor de komende interlands tegen Bosnië-Herzegovina en San Marino.

Herpoel leefde al langer in onvrede met de nationale ploeg. Het zat hem hoog dat Anthuenis hem, als derde doelman na Proto en Peersman, in november vorig jaar niet selecteerde voor het WK-kwalificatieduel tegen Servië. Pas nadat Peersman geblesseerd uitviel, werd hij alsnog opgeroepen. Duidelijk met tegenzin. ,,Had ik neen gezegd, dan was ik weer de slechte geweest'', klonk het toen. ,,Ik heb een verplichting tegenover alle keepers in dit land die er van dromen ooit voor de nationale ploeg te spelen. En mijn familie zou een weigering niet geaccepteerd hebben.''

Bijna een jaar verder besliste Herpoel dan toch om (voorgoed?) te stoppen met de Rode Duivels, na in totaal 39 selecties en 7 caps. ,,Gezien het huidige klimaat, ben ik niet in staat te reageren op mijn oproeping'', liet hij weten. ,,Dat liet ik op zondag 21 augustus aan meneer Anthuenis weten. Direct of indirect voel ik vanwege de trainer een manifest gebrek aan respect voor mijn persoon. Ik heb er steeds een erezaak van gemaakt om zowel voor AA Gent als voor de nationale ploeg alles te geven. Maar ik kan niet langer vrede nemen met de huidige situatie.''

Na het afzeggen van Herpoel moet Anthuenis op zoek naar een andere invallersdoelman. Veel kans dat hij Jan Moons van Genk oproept.

(MRE)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.