Negouai dient ontslag in, Deflandre mogelijk naar Bergen

Boskamp start op Luikse bouwwerf

Boskamp start op Luikse bouwwerf

Foto: © BELGA

Standard is volop in beweging. Een dag nadat Jorge Costa opstapte, nam ook Negouai ontslag. Eric Deflandre vertrekt dan weer mogelijk naar Bergen. De nieuwe coach Johan Boskamp hervatte de trainingen gisteren letterlijk en figuurlijk op een bouwwerf.

Bij vice-kampioen Standard is het opnieuw een komen en gaan van spelers. Een dag nadat Jorge Costa zijn contract liet ontbinden, diende gisteren ook Christian Negouai zijn ontslag in. Hij denkt einde contract te zijn, Standard zegt dat het een optie lichtte waardoor hij nog een jaar vast ligt. Standard aanvaardt het ontslag niet. Dat betekent dat Negouai dit seizoen mogelijk niet kan voetballen tenzij Standard zich akkoord verklaart met een transfer.

Ook Eric Deflandre, die Dupré van Zulte Waregem als rechtstreekse concurrent kreeg, wil weg en zou aan een overgang naar Bergen werken. Voor Onyewu wil Standard een extra inspanning om zo de Amerikaanse international nog een jaar aan de club te binden. Vooral aanvoerder Sergio Conceição, humeurig over de transferactiviteiten tot hiertoe, dringt daarop aan. Standard zoekt ook nog een nieuwe eerste doelman. Bertrand Lacquait van Charlerloi is de eerste keuze, maar er is nog geen overeenkomst.

De hervatting van Standard gebeurde symbolisch tussen de grote vernieuwingswerken aan de grasmat en het trainingscomplex. Ook de spelerskern is dus nog volop in opbouw. ,,Ik kan er nog niets zinnigs over kwijt. Ik weet op dit moment alleen dat wij willen verjongen en vernieuwen'', zei de nieuwe trainer Johan Boskamp.

De Nederlander studeerde sinds zijn aanstelling flink wat Frans. ,,Ik denk dat mijn staf en mijn spelers mij tot hiertoe goed begrepen hebben'', lachte hij. ,,Maar met de nieuwe Portugezen en een Kroaat hebben we straks weer hetzelfde probleem.''

Nog twee of drie transfers

Standard trainde gisteren met vijftien spelers, waaronder de nieuwkomers Bouchouari en Dupré. Araias, Coelho, Matias en Peliac hervatten later, net als Geraerts en Sarr. Onyewu speelt op de wereldbeker.

,,Er komen deze week of ten laatste binnen veertien dagen nog twee of drie nieuwe transfers'', meent Boskamp. ,,Ik mik op een kern van vijfentwintig. Daaruit wil ik een fris en verjongd elftal boetseren. Ik denk daarom niet dat wij nog zullen aandringen bij Wamberto, Moreira en Léonard om hun aflopend contract te verlengen.''

De Camargo op reis met kiné

Van de spelers die er gisteren waren mag in principe niemand meer weg. De huurbesprekingen met Brussels over Kovalenko en Vulin zitten in de koelkast.

Een van de gretigste spelers op de eerste training was Igor De Camargo. De Braziliaan kreeg een Standard-kinesist mee op vakantie naar Brazilië. Het duo werkte ieder dag twee keer een paar uur aan de revalidatie na een kuitbeenbreuk. De spits wil tegen de competitiehervatting klaar zijn.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.