Ook Gent en Lokeren gestart, Cerle begint vandaag

Ook AA Gent en Lokeren vatten gisteren in de stromende regen de voorbereiding op de jaargang 2006-2007 aan.

Bij Gent waren de drie nieuwe gezichten Zewlakow, Gillet en Sakanoko om uiteenlopende redenen nog niet aanwezig. Bij de achttienkoppige kern wel debutanten Steve De Ridder (terug van Aalst), Sören Vande Moortele (derde doelman) en een Poolse doelman die kwam testen.

Bij Lokeren waren er gisteren 22 spelers op de eerste training onder Ariel Jacobs. Een flink afgeslankte kern want maar liefst 12 spelers verlieten de club. Vier spelers ontbraken: Milojevic (knie), Jukic (in Rusland), Clappaert en Stijn De Wilde (examens). De knieblessure van Milojevic evolueert gunstig volgens een scanneronderzoek. De doelman moet zich voorlopig wel beperken tot loopwerk. De 19-jarige Bart De Brouwer wordt tijdelijk aan de kern toegevoegd om de afwezigheid van Milojevic op te vangen.

Westerlo haakt af voor Dekelver

Na wekenlang getouwtrek ziet Westerlo uiteindelijk af van de transfer van Dieter Dekelver. Westerlo-manager Herman Wijnants liet dat gisteren in extremis nog weten aan het bestuur van Cercle. Kersverse vader Dieter Dekelver herneemt dus niet komende maandag met Westerlo, maar vandaag met Cercle Brugge. De groep van Harm van Veldhoven traint de komende 14 dagen op het veld van de naburige tweede provincialer Varsenare. Vandaag wordt met de jonge aanvaller Tom De Sutter (ex-Club Brugge en ex-KM Torhout) slechts één nieuwkomer verwacht. Tegen het weekend zullen wel nog een paar testers opdagen in het vooruitzicht van de eerste oefenwedstrijd, zondag tegen provincialer SV Koekelare.

(LGG/PPL/KV)

Corrigeer