Verkeersdrempel de hoogte in

Verkeersdrempel  de hoogte in

Foto: © evd

GREMBERGEN - De hitte van de voorbije dagen duwde twee verkeersdrempels in de Oude Molenstraat en de Smidsestraat in Grembergen de hoogte in. Er kan geen auto meer over. Vandaag of morgen worden de verkeersdrempels hersteld.De verkeersdrempels in de Oude Molenstraat en de Smidsestraat werden vrij recent aangelegd door de aannemer, op vraag en op kosten van bouwpromotor Matexi. De promotor realiseert een woonerf met 220 woningen tussen de Oude Molenstraat, de Hamsesteenweg en de Smidsestraat. De verkeersdrempels kwamen er op vraag van de omwonenden en het stadsbestuur om te vermijden dat de nieuwe wijk zou worden doorkruist door snel rijdend sluikverkeer.

Door de hitte zetten de vijftien meter lange betonplaten uit en duwden de neus van de twee verkeersdrempels langs één kant omhoog. Gevolg is dat er een muurtje ontstond, dat twintig centimeter te hoog is om er met de auto over te rijden.

Schepen van Mobiliteit Piet Buyse (CD&V): ,,De verkeersdrempels staan op het kruispunt van de nieuwe wijk met enerzijds de Oude Molenstraat en anderzijds de Smidsestraat. Bestuurders kunnen de verkeersdrempel oprijden, maar ze kunnen er enkel af door de nieuwe wijk in te draaien. Doorrijden lukt niet, want dan botsen de auto's op een muur.''

Zone 30

De nieuwe wijk is een zone 30 en dus wil het stadsbestuur vermijden dat er doorgaand verkeer door de wijk circuleert. Daarom werd een wegomlegging uitgestippeld.

Piet Buyse: ,,Er werd beslist nog deze week de verkeersdrempels te herstellen. Concreet komen er drie voegen in het getroffen gedeelte, terwijl er nu maar één voeg is. Drie voegen kunnen het uitzetten van het beton beter opvangen. Het niet getroffen gedeelte krijgt twee voegen, in plaats van één. De werken duren anderhalve week tot maximum twee weken.'' (PDC)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio