'Zwarte Maradona' voor PSV

PSV heeft een ruwe diamant vastgelegd. Maicon Vinicius da Silva, bijgenaamd Nicão, heet de amper 13-jarige Braziliaan die tot voor kort leefde op een dieet van boomwortels en water.
Omdat hij tot zijn zestiende geen officieel contract mag tekenen bestaat de deal uit een samenwerkingsverband tussen diens managementbureau en de Eindhovense club. Daarbij ontvangt het jongentje, dat bij zijn club Mirassol blijft spelen voor hij over enkele jaren voor PSV kan tekenen, maandelijks 500 dollar (385 euro). Voorts zou hij elke drie maanden naar Nederland komen om Engels te leren en vertrouwd te raken met de Europese cultuur. Ook zijn boomworteldieet wordt geschrapt.

Volgens de voorzitter van het clubje uit São Paolo staat zijn talent buiten kijf. ,,Hij is een echte zwarte Maradona, speelt net zo goed als Ronaldo en lijkt op Romario in zijn beste dagen.'' Ook Barcelona en CSKA Moskou hadden interesse.

(KVU)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.