Ontvoerde jongen na 20 uur teruggevonden

Hij leeft, godzijdank

Hij leeft, godzijdank

Tranen van blijdschap en blikken van opluchting bij de grootmoeder (links) en tante van David (rechts) vlak nadat zij het verlossende nieuws vernamen. Foto: © ALAIN SPRIMONT

De familie van de ontvoerde David Henriet (9) uit Verviers liet zaterdagnamiddag, na 20 bange uren, haar emoties de vrije loop nadat een landbouwer de jongen enkele kilometers verderop had teruggevonden. Geboeid en gewond, maar levend. De politie speurt met man en macht naar de ontvoerder.

David verdween vrijdagavond op nauwelijks honderd meter van het huis in de rue de Raines waar hij samen met zijn moeder en broertje woont. De laatste persoon die hem omstreeks 20.30 u. gezien had, was zijn eigen broertje: David stak toen de straat over. Daarna niets meer. Na eerst zelf in de wijk te hebben gezocht, waarschuwde de ongeruste moeder van David omstreeks 22 u. de politie.

Meteen werd heel het verdwijningsdispositief opgestart. Child Focus verspreidde affiches met foto en beschrijving van de vermiste jongen, de lokale politie en de Cel Vermiste Personen probeerden het parcours van David terug samen te stellen, de federale politie ging het doen en laten van door het gerecht gekende personen in de St-Remaclewijk van Verviers na.

Uur na uur groeide de onrust over het lot van de vermiste David. ,,Wij hadden wij geen enkel materieel element om de verdere zoektocht naar de kleine David aan vast te knopen'', geeft Guido Van Rillaer van de Cel Vermiste Personen toe. Tot gisternamiddag rond kwart voor vier een landbouwer uit Jelhay, op 7 kilometer van Verviers, de politie belde. Op weg naar zijn velden had hij de jongen teruggevonden.

Geestelijke shock

,,Toen hij teruggevonden werd verkeerde David in een psychische shocktoestand. Hij was geboeid en gekneveld met kleefband. Hij was gewond aan het hoofd, verkeerde weliswaar niet in levensgevaar maar kon toch niet meteen door de speurders gehoord worden. Hij was volledig gekleed. David werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht'', verklaarde procureur des Konings Robert André. Over de lijdensweg die David te verduren heeft gehad, wou de procureur voorlopig niets kwijt. Mogelijk doet hij dat vandaag tijdens een persconferentie.

Gisteren hebben de speurders de plaats waar David werd teruggevonden, onder de loep genomen om alle bruikbare sporen op te tekenen. Want nu de jongen heelhuids is teruggevonden en vast staat dat hij werd ontvoerd, is het vinden van de dader de grootste prioriteit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees