Kantoorhouder steelt spaarcenten van klanten

BEVEREN-LEIE - Carlos S. (51), gewezen zelfstandig kantoorhouder van Centea in Beveren-Leie, eigende zich tussen 23 maart 1997 tot 11 september 2003 de spaarcenten toe van tientallen klanten. De man verscheen maandag voor de correctionele rechtbank in Kortrijk op beschuldiging van oplichting, valsheid in geschrifte en het gebruik en de uitgifte van ongedekte cheques.

Carlo S. was niet alleen actief als kantoorhouder, maar baatte ook een reisagentschap uit. Toen financiële problemen de kop opstaken, verduisterde hij in negen jaar tijd spaarcenten van tientallen klanten.

De aanklager: ,,De beklaagde beloofde zijn klanten om de fondsen te beleggen maar hield de centen voor zichzelf. Uit het onderzoek blijkt dat er op zijn minst zesendertig slachtoffers zijn. Gelet op de omvang van de zaak vorder ik een strenge straf.''

Maandag boden zich verschillende ex-klanten aan die zich allemaal burgerlijke partij stelden. Hoeveel centen ze in totaal kwijtspeelden aan Carlo S. werd niet bekendgemaakt, maar Centea alleen al vordert 30.000 euro.

Verschillende ex-klanten toonden zich in de rechtszaal ook bijzonder verontwaardigd. Zij vertelden de rechter dat de ex-kantoorhouder een strengere straf verdient dan een jaar effectief.

Twee overvallen

De verdediging van Carlo S. wees de rechtbank op bepaalde problemen die ertoe leidden dat hij strafbare feiten pleegde.

,,Mijn cliënt werd twee keer overvallen. De eerste keer vielen er vier overvallers binnen in zijn kantoor. Die werden bestraft met twee jaar cel. In 2001 deed zich opnieuw een overval voor in zijn kantoor. Deze zaken, gekoppeld aan wanbeheer, zorgden ervoor dat de man in een spiraal van financiële moeilijkheden terechtkwam.''

De zaak wordt op dinsdag 21 februari voortgezet. (DJW)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio