Antoinette strijkt liever zelf

Antoinette strijkt liever zelf
ESSENE - Marina De Schrijver uit Essene nomineerde haar buurvrouw, tevens schoonmoeder, Antoinette Van den Briele (82), omdat ze al zovele jaren een onwaarschijnlijke steun en toeverlaat is.
Nadat Marina enkele maanden geleden een zware operatie onderging ontfermde Antoinette, een geboren West-Vlaamse, zich onmiddellijk over het hele huishouden. Ook nu nog doet ze de hele strijk van het gezin en helpt ze waar nodig. Daarvoor wil ze zelfs geen bloemetje.

Toen Marina nog onthaalmoeder was sprong Antoinette al vaak in of bracht ze haar twee zonen van en naar school. ,,Ik ben blij dat ik alles nog zelf kan. Ik zou het erg moeilijk hebben als ik iemand tot last zou moeten zijn'', zegt de bescheiden vrouw. Marina omschrijft Antoinette als zeer jong van geest. In de buurt van de Koudenberg in Essene zijn er ook enkele eenzame buren die ze regelmatig bezoekt en met een babbeltje opmontert. ,,Die mensen hebben daar veel aan en als ik hen daarmee gelukkig kan maken, ben ik ook tevreden'', aldus Antoinette.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio