Krysja laat iedere dag kat Mitzi en labrador James uit

Krysja laat iedere dag kat Mitzi en labrador James uit
MAASMECHELEN - De kat Mitzi en de hond James op de Thomas Boslaan in Maasmechelen zullen nooit de ganse dag alleen zijn, want buurvrouw Krysja Krol (66) springt iedere dag binnen om hen uit te laten of een babbeltje met hen te slaan. Krysja doet dat sinds de moeder van Sonja Kapcia (36) overleden is.
,,Ik heb er geen moeite mee om de huisdieren van Sonja uit te laten, als zij uit werken is. Ik ga elke dag een half uurtje James en Mitzi uitlaten, want ik heb de sleutel van Sonja's huis. Met haar mama heb ik vroeger als kind gespeeld en Sonja, haar broer Freddy en zus Sabine zag ik van kindsbeen af opgroeien. We kijken soms samen naar televisieprogramma's.''

Als Krysja een dag niet kan, regelt ze dat iemand anders inspringt. Dan neemt haar man Sylvain Petit of een nonkel van Sonja de taak over. ,,In de zomer laat ik de deur open, zodat James en Mitzi buiten kunnen. Als er bij Sonja iemand is, dan hoor ik James wel blaffen,'' vertelt Krysja. Krysja en Sonja wisselen geregeld recepten uit of drinken eens een borreltje. Voor Sonja is Krysja een tweede moeder geworden, bij wie ze altijd terechtkan.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio