Ook de kippen delen in de liefde

EKEREN - De liefde tussen de buren in de Kouter ontstond door het gezamenlijk uitroeien van een paar heesters. Dertien jaar later ontmoeten de buren elkaar zelfs wanneer ze op vakantie in Turkije zijn en delen ook de kippen in de liefde.
Want het was pas toen Lieve (57) en Nand Demulder (57) hun nieuw pluimvee in de goede handen van Lydia (53) en Fons Jennes (55) achterlieten, dat de kippen eieren leerden leggen. Lydia en Fons staan altijd met open armen klaar voor de buren. Vooral met Lieve en Nand is de band hecht. ,,Onze terrassen grenzen aan elkaar, waardoor er op warme zomerdagen vaak uren met elkaar wordt gepraat en gelachen'', lacht Fons.

Fons staat in de buurt ook wel bekend als Bompa Lawijt. Met zijn luide stem entertaint hij de hele buurt tijdens de jaarlijkse kerstboomverbranding. En sangria maken? Dat kunnen Lydia en Fons als de beste. Voor het huwelijk van de zoon van Lieve en Nand brouwden ze maar liefst sangriavaten voor honderd personen. Als dat geen bovenste beste buren zijn.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio