Nieuw afslankprogramma rekent af met foute eetgewoontes

Weet wat je eet (en val eindelijk af)

Weet wat je eet  (en val eindelijk af)
Al eens bij stilgestaan wat je op een dag naar binnen werkt, soms zonder het helemaal te beseffen? Het programma Weet hoe je eet wil mensen bewust maken van hun eet- en leefgewoontes en hen op een beter spoor brengen. Hot in de Verenigde Staten, en ook in ons land hebben al honderden mensen het gevolgd.

W eet hoe je eet komt overgewaaid uit Canada en de Verenigde Staten. Het werd opgesteld door Amerikaanse obesitas-ziekenhuizen, en is door Nederlanders aangepast aan de Europese leefgewoontes. Nadat ze het programma zelf uitprobeerde - en er niet alleen zeven kilo mee afviel, maar ook van haar migraine afraakte - heeft voedingsconsulente Greet Gevaert het programma in België gelanceerd. ,,Ik ben me zelf veel beter gaan voelen nadat ik het had gedaan'', vertelt ze.

Het programma is gebaseerd op de vaststelling dat ieder mens gewend raakt aan zijn eet- en leefpatroon. Sommige mensen voelen zich goed, maar anderen hebben klachten zoals overgewicht, vetopslag op de verkeerde plaatsen of een algemene malaise en gebrek aan energie.

Foute suikers

Weet hoe je eet is een soort cursus die helpt om de cirkel te doorbreken. In vier tot zes weken tijd krijgen mensen inzicht in hoe ze eten en leven. Anders dan andere diëten focust het programma niet op vetten, maar op koolhydraten. Als je daarvan te veel inneemt, worden de overschotten opgeslagen, en dat zorgt voor veel problemen. Vooral ongezonde koolhydraten, zoals uit geraffineerde suiker, geven overgewicht en allerhande klachten. Omdat de suikers in veel voedingswaren verwerkt zijn zonder dat de consument dat weet, neem je er makkelijk te veel van. Weet hoe je eet wil in de eerste plaats afrekenen met die reserves en het verbrandingsproces weer optimaliseren. Niet alleen door andere voedingsgewoontes, maar ook door structureel lichaamsbeweging in te bouwen. Elke dag stevig wandelen is bijvoorbeeld een haalbare en efficiënte manier om reserves weg te werken.

Bedoeling is dat de deelnemers na afloop van de kuur hun lichaam door en door kennen en weten hoe het reageert. Dan kunnen ze voor voor zichzelf een eet- en leefpatroon ontwikkelen waar ze zich goed bij voelen. Weet hoe je eet is geschikt voor mensen van 8 tot 80 jaar. Het helpt niet alleen om te vermageren, maar ook bij allergieën, stress, snurken, huidproblemen, diabetes type 2 en mensen die kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Weet hoe je eet is een beschermd programma, dat niet zomaar door iedereen gekopieerd kan worden.

www.weethoejeeet.be/gevaert en 056-20.01.46

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees