Magere Boonen krijgt ezel cadeau

Jammer van de weergoden, want die waren de fans van Tom Boonen gisteren niet gunstig gezind. Toen de trots van Balen omstreeks 14u de fietstocht van 50 km. van start schoot, was de regen nooit ver weg. Toch kwamen er zowat 150 vertrekkers - waaronder Wilfried Peeters en Kevin De Weert - aan de start. Boonen, fel vermagerd na de ingreep aan de dunne darm, volgde de wedstrijd in een volgwagen van zijn moederclub Balen BC. Samen met de supportersclub de Kasseifretters en de gemeente Balen stonden ze mee in voor de organisatie van deze tweedaagse fandag. Vrijdagavond waren er immers al 74 kwisteams afgezakt naar Balen. De organisatoren boden Boonen een ezel als cadeau aan.

,,Zonder bijbedoelingen, maar uit goede bron - van Tom's toekomstige schoonzus Liz - vernamen we dat een ezel toch tot je favoriete troeteldiertjes behoort'', gekscheerde de Balense burgemeester. Even later ging de fuif van start, die heel wat danslustige Kempenaars naar de Balense tent aan de Biesakker lokte tot in de vroege morgen.

(FVH)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.