Van Woensel ruikt stunt

Kersvers Belgisch kampioen Pieter Tsjoen had het voor de start van de Condrozrally nog duidelijk gesteld: ,,Voor mij mag Chris Van Woensel hier winnen. Die jongen verdient een grote zege.''

De kans dat een Groep N-rijder het zou halen was immers niet onbestaande. Indien er een beetje neerslag zou vallen had een vierwielaangedreven machine een groot voordeel op de topwagens uit de Super 1600-klasse. De regen kwàm naar beneden en bovendien viel Van Woensels grote concurrent voor de Groep N-titel Xavier Bouche nog uit.

,,Ik ga niet beginnen rekenen'', aldus de nuchtere Van Woensel, die de eerste dag nipt als leider afsloot. ,,De regen was een meevaller, maar het is verre van afgelopen.''

Van Woensel kreeg aanvankelijk veel tegenwerk van de Renault Clio van Larry Cols, hoewel die er niet helemaal met zijn gedachten bij was. ,,Oververmoeid uit Spanje teruggekeerd'', aldus Cols.

(GVE)

De stand na de eerste dag: 1. Van Woensel-Vleugels (Mitsubishi Gr. N) in 1u. 40'51.3; 2. Gaban-Delmelle (Mitsubishi Gr. N) op 0.7; 3. Cols-Goddé (Renault Clio S1600) op 18.2; 4. Thiry- Gilsoul (Citroën C2 S1600) op 28.2; 5. Snijers-De Keerle (Mitsubishi Gr. N) op 30.7.

Corrigeer