,,Ik slik negen pijnstillers per dag''

Ilse Heylen vecht terug na operatie

Ilse Heylen vecht terug na operatie

Ilse Heylen overleefde het EK in mei op cortisone Foto: © EPA

Judoka Ilse Heylen is vorige week geopereerd aan de linkerschouder. Ze ligt zes weken stil en heeft een revalidatie van zes maanden voor de boeg. De carrière van de 29-jarige Antwerpse komt echter niet in het gedrang.,,De operatie is goed verlopen'', zegt Heylen over de nochtans pijnlijke ingreep. Vier dagen na haar ontslag uit het ziekenhuis heeft Heylen nog steeds veel last. ,,Negen pijnstillers per dag is geen pretje. Ik had echter geen keus als ik verder wilde met judo.'' Heylen mist sowieso het Belgisch kampioenschap eind dit jaar, maar hoopt tijdig fit te zijn voor de A-toernooien die gelden als selectie voor het EK en het WK volgend jaar. ,,In zekere zin was dit het ideale moment voor de operatie. Hoogstens wordt de voorbereiding op 2007 wat in de war gestuurd.''

Heylen sukkelt al sinds maart met twee gescheurde pezen aan de schouder, maar bleef hardnekkig doortrainen met het oog op het EK in mei. ,,Het EK in Tampere overleefde ik op cortisone. Spijt heb ik niet. Tenslotte werd ik nog derde met die halve schouder!'' Heylens schouderblessure betekent geenszins het einde van haar carrière. ,,Zolang ik zin heb, doe ik verder'', klinkt het gedreven. Heylen is momenteel vierde op de wereldranglijst in de categorie -52 kg. Op de Olympische Spelen in Athene behaalde ze een bronzen medaille en in 2005 werd ze Europees kampioene.

(BOJ)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.