Arme Israëli's zijn schuilkelder beu

Arme Israëli's zijn schuilkelder beu

Voor kinderen is het eindeloze, saaie verblijf in de schuilkelders extra moeilijk om dragen. Foto: © REUTERS

Arme Israëliërs in het noorden van Israël leven al weken in krappe schuilkelders. Ze hebben geen geld voor een veilige stek, en hun geduld raakt op.

Sinds het begin van de oorlog zijn al ongeveer 700 raketten neergekomen op het stadje Kiriat Shmona. Alleen al de voorbije dagen vuurde Hezbollah 215 raketten af op de stad, waardoor de achtergebleven armen en ouderen de schuilkelder niet meer uit kunnen voor een douche of een warme maaltijd.

,Binnenkort mogen ze ons naar een gekkenhuis sturen'', zegt Rachel Ben-Sheetrit, die van een uitkering leeft. Ze zou wat graag vertrekken met haar man en haar zes kinderen. ,,Ik ben hopeloos. Maar ik ben gebleven omdat ik een zoon heb die aan epilepsie lijdt en omdat mijn man gehandicapt is. Ik kan hen niet achterlaten.''

De Israëlische regering denkt eraan ongeveer 20.000 Israëli's uit het noorden de kans te geven enkele dagen door te brengen in tijdelijke verblijfplaatsen, om wat te recupereren. Daarna zouden ze naar hun dorpen en steden in het noorden terugkeren. (ap)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees