Grote partij vuilniszakken gestolen

MALDEREN - Uit de gemeentelijke loods in Malderen (Londerzeel) hebben dieven enkele tientallen dozen met grijze huisvuil- en gft-zakken gestolen. Er verdwenen een paar honderd rollen. De diefstal kwam pas aan het licht toen de gemeente de stock van de zakken nakeek.

,,De diefstal deed zich vermoedelijk begin juli voor'', vertelt secretaris Emiel Van der Perre. ,,Gezien de grote hoeveelheid zakken die verdween, vermoeden we dat de daders de zakken op verschillende tijdstippen hebben gestolen. Hoeveel rollen er precies weg zijn, hebben we nog niet helemaal kunnen becijferen maar het gaat om enkele tientallen dozen met telkens twintig rollen gft- of grijze huisvuilzakken.''

,,Omdat we vrezen dat de dieven de zakken tegen verminderd tarief zouden aanbieden aan handelaars, hebben we nu een waarschuwing op de gemeentelijke website gezet'', zo gaat Van der Perre verder. ,,Iedereen die goedkopere zakken krijgt aangeboden, wordt gevraagd om de gemeente of de politie te contacteren. Er zijn zo'n dertig handelszaken in groot-Londerzeel die de gemeentelijke zakken verkopen. Wij vragen aan die uitbaters om zeer attent te zijn en verdachte aanbiedingen van huisvuilzakken te melden.''

Inmiddels is we de stockeerruimte van de zakken met een veiligheidsslot beveiligd. De gemeente diende bij de politie ook klacht in tegen onbekenden. (JHW)

Wie huisvuilzakken aan verminderde prijs kan kopen, wordt gevraagd dit te melden aan de politie op het gratis nummer 0800-90.333 of bij de gemeente op tel. 052-39.92.67.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio