Bic-balpen schrijft 2.704 meter

Ook dinsdag probeerde Naast de kwestie de wetenschap vooruit te helpen. 'Met een bic-balpen kan je twee tot drie kilometer schrijven', zo luidt de reclameboodschap van balpenproducent Bic. Tijd om dat eens grondig te onderzoeken, dacht ijverige Maud en ze trok maar eventjes 15.000 lijnen, oftewel een goede 2.704 meter.

Een balpen van Bic mag dan na maar liefst 2.704 meter het loodje leggen, toch moet die de duimen leggen voor een potlood. Volgens een luisteraar geraak je daarmee maar liefst 56 kilometer ver.

Dinsdag had presentator Johan Terryn Luc de Vos te gast. Dewelke? Er lopen in België inderdaad meerdere Luc'en De Vos rond . Of Luc De Vossen. Uit de volksbevraging van Radio 1 blijkt dat de zanger van Mia toch veruit de bekendste is.

Uit de andere resultaten van de bevraging bleek dat 66 procent van de Vlamingen de smaak van postzegels walgelijk vindt. Slechts 3 procent weet dat postzegels op lange termijn ook obesitas kunnen opwekken. Als je aan een postzegel likt krijg je een tiende van een calorie binnen!

Luc De Vos ligt daar niet wakker van, maar hij zei wel de smaak van Albert II beu te zijn. Hij wil ook wel eens aan Paola likken.

Veelvuldig klaarkomen

Zijn zelfvoldaanheid was groot toen hij vernam dat veelvuldig klaarkomen de kans op prostaatkanker vermindert. Alleen jammer voor Luc: dat geldt alleen voor twintigers!

Tenslotte bleek dat we het vaakst balpennen verliezen. Niet zo verrassend, of toch zeker niet in vergelijking met de gevonden voorwerpen bij de NMBS. Zelfs protheses en kunstgebitten behoren daar tot de

objets trouvés

!

Naast de kwestie heeft jouw inbreng nodig! Elke dag staat er een volksbevraging online op http://radio1.be. Wie meewerkt, helpt de wetenschap vooruit en maakt kans op 6 maanden lang Het Nieuwsblad in de brievenbus! Vandaag is Walter Grootaers te gast in Naast de kwestie.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie