Nieuw informatiebord op hondenpoepsites

Nieuw informatiebord op hondenpoepsites

Het eerste informatiebord in verband met hondenpoep werd gistermiddag gevestigd op de site ter hoogte van de Zeeparking. Foto: © veo

OOSTENDE - De Oostendse burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) stelde gisteren nieuwe informatieborden voor die in de hondenpoepsites komen. De borden moeten de Oostendenaars die hun hond gebruik laten maken van de sites inlichten waar ze de hondenpoep kunnen deponeren. Het eerste informatiebord werd gistermiddag gevestigd op de site ter hoogte van de Zeeparking.

,,De stad Oostende heeft vijftig hondenpoepsites. Mensen vragen ons vaak waar ze met de hondenpoep heen moeten. De hondenpoep wordt soms in de riolering achterlaten, maar dat is verboden. Ook de afvalkorven zijn niet altijd de beste oplossing. Met dit bord willen we de mensen duidelijk maken waar men op loopafstand met de hondenpoep terecht kan'', zegt burgemeester Vandecasteele.

,,Dit is een goed initiatief voor een probleem dat wij al jaren aankaarten'', reageert gemeenteraadslid Bart Tommelein (VLD), die vorige maand het stadsbestuur in een schriftelijke vraag nog vroeg of er een sensibiliseringscampagne komt rond hondenpoep. ,,Ondanks enkele inspanningen blijft het klachten regenen door de Oostendenaars. Er moet in de toekomst ook meer preventie gebeuren'', aldus nog Bart Tommelein. (DJI)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio