Huwelijksklokken in kasteel van Ooidonk

Baron Henri trouwt vandaag

Baron Henri  trouwt vandaag
BACHTE-MARIA-LEERNE - Baron Henri t'Kint de Roodenbeke (46) stapt vandaag, zaterdag 6 mei, om 13 uur in de kerk van Bachte-Maria-Leerne, in het huwelijksbootje met Coralie Waucquez. Baron Henri is de opvolger van graaf Juan t'Kint de Roodenbeke (72), die nu het kasteel beheert. Hij krijgt later ook de titel van graaf. Het huwelijksfeest werd gisteravond ingezet met een receptie op het domein van het kasteel van Ooidonk.

De genodigden voor het adellijke huwelijk worden vandaag rond 11 uur in het kasteel verwacht. Iets na 12 uur rijden de bruid en bruidegom en het gevolg met koetsen en huifkarren naar de Johannes-de-Doperkerk. E.H. Jacques t'Serstevens zal er, samen met de pastoor van de parochie Patrick Derde, de huwelijksmis leiden.

Voor huidig graaf Juan t'Kint de Roodenbeke is het een heuglijke dag. Hij kijkt al een tijd uit naar het huwelijk van de oudste van zijn drie zonen. Hij zal later immers in zijn voetsporen treden.

Henri t'Kint de Roodenbeke woont momenteel in Ukkel, hij is werkzaam bij IBM en is ook freelance journalist bij een Brusselse zondagskrant. Coralie Waucquez is afkomstig uit Evelette. Haar ouders wonen in Château de Résimont. Ze is licentiate in de Romaanse Filologie, afgestudeerd aan de UCL.

In het kasteel is in één van de hoektorens een volledige woning ingericht. Het kersverse echtpaar zal daar voorlopig in de weekends terug te vinden zijn.

Andere kinderen

De andere zonen van de graaf, Arnould (43) en Adrien (37), zijn vandaag ook aanwezig op de huwelijksplechtigheid. Arnould woont en werkt in Amerika, is gehuwd en heeft twee kinderen. Adrien woont in Lasne (Waals-Brabant), is gehuwd en heeft drie kinderen. De dochter van de graaf, Marie (48), woont in Denée bij Maredsous, is gehuwd en heeft zes kinderen.

De graaf zelf was gehuwd met Régine-Marie-Jeanne-Valérie t'Kint de Roodenbeke. Zij overleed een paar jaar geleden. Graaf Juan t'Kint de Roodenbeke was meer dan tien jaar burgemeester van Bachte-Maria-Leerne en later schepen in Deinze. Van zijn vader Henri kreeg hij de opdracht Ooidonk in stand te houden. Iets waar hij goed in slaagt, want eind vorig jaar kreeg hij nog een bijzondere restauratieprijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio