Standard zonder Jovanovic?

LUIK - Gouden Schoen Milan Jovanovic is nog onzeker voor de topper van zondag. De Serviër sukkelt met de naweeën van zijn knieoperatie en kon gisteren zelf nog niet zeggen of hij Anderlecht partij zou geven.

'Met de gezondheid van mijn groep gaat het de goede kant uit', zei Standard-coach Laszlo Bölöni. 'Maar zij die uit blessure komen, moeten hun fysiek nog verbeteren. Zo komt de topper voor Steven Defour normaal gezien te vroeg, al moet je soms het onmogelijke forceren.'

Allicht wil Bölöni met die laatste uitspraak alleen maar zand in de ogen van Anderlecht strooien. Defour traint pas sinds deze week met de bal. Allicht zal de Standard-coach opnieuw een beroep doen op Benjamin Nicaise om naast Witsel op het middenveld te spelen. De Fransman was voor de winterstop goed op dreef.

20 punten voorsprong?

De sportieve inzet is niet min voor de wedstrijd. Anderlecht kan 20 punten voorsprong nemen op Standard en de Rouches een serieuze klap geven in de strijd om de play-offs voor de titel. 'Anderlecht is zonder twijfel de beste ploeg', zei Bölöni. 'Wat ze in de eerste seizoenshelft hebben getoond is zeer sterk. Als wij met de favoriet willen concurreren, moeten we zondag zowel collectief als individueel uitstekend zijn. De winterstop liet ons toe enkele analyses te maken en de ploeg in zijn geheel te herbekijken. We zitten met nog met een aantal vragen voor zondag en voor de rest van de competitie.'

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.