Anderlecht op volle sterkte

Op de lang geblesseerden Wasilewski en Polak na en een kleine blessure bij nieuwkomer Paul Taylor, trekt Anderlecht dit weekend op volle sterkte naar Standard. De lichte kuitblessure van De Sutter en de voetblessure van Bouba zijn verleden tijd. Ook Biglia (enkel) is helemaal speelklaar en mag aan de aftrap verwacht worden.

Vooraan kiest Jacobs wellicht voor Romelu Lukaku, al had hij wel een opmerking over het 16-jarige toptalent. 'Romelu moet opletten dat zelfkritiek geen zelfdruk wordt. Hij zegt dat hij nog niet goed genoeg presteerde in de toppers, maar hij mag het niet absurd maken. Hoe kun je na zes maanden in eerste klasse al alles goed doen? Dit mag niet in zijn nadeel gaan spelen. En dat heb ik hem ook gezegd.'

Martinez in de kern

Nog opvallend is dat ook de Hondurese nieuwkomer Mario Martinez meteen in de kern zit. 'Hij is in de soep gegooid, maar hij heeft toch al wat laten zien', klinkt het bij de trainer van paars-wit. 'Hij heeft bepaalde kwaliteiten die ik niet in mijn kern heb. Bovendien speelde hij al in Noorwegen en kon hij zich al wat aanpassen aan het Europese voetbal. Zijn aanpassing en de kwaliteit die hij toont zitten in stijgende lijn.'

Anderlecht trekt vandaag nog op afzondering. Misschien geen overbodige luxe, want Anderlecht kon in de jongste negen matchen in Luik geen enkele keer winnen. Slechts twee keer werd gelijkgespeeld. De laatste zege dateert van 24 augustus 2002. (JUG)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.