Raymond en Sigrid getrouwd in Brugge

© mvn

Raymond van het Groenewoud en Sigrid Spruyt gaven elkaar gisteren onverwacht het officiële jawoord. In het Brugse stadhuis werden ze gehuwd op een, dixit Raymond, 'zonnige en gelukkige dag'.

(rso, kbz)

Verwacht kan je het huwelijk niet noemen. Omdat Raymond het nooit aangekondigd had, omdat hij er al mislukte huwelijken op heeft zitten, en omdat de zanger en het gewezen VRT-nieuwsanker elkaar tenslotte al jaren geleden leerden kennen.

Eind 2004 kwam Van het Groenewoud (59) voor het eerst openlijk uit voor zijn relatie met Spruyt, in

De laatste show

. Gisteren vond de voltrekking van het huwelijk in alle geborgenheid plaats. Alleen de getuigen waren opvallend: Johan Kerckhofs, manager van Raymond, en Philippe Serruys, chef van het Brugse toprestaurant

Den Gouden Harynck

, gingen gekleed in roze en groen. Raymond zelf hield het bij zwart en een bolhoed.

De plechtigheid werd door de Brugse burgemeester Patrick Moenaert zelf afgerond. 'Dit is een gelukkige en zonnige dag', aldus een stralende Raymond. Samen met zijn kersverse echtgenote, in stemmig wit, ging Raymond daarna snel naar zijn huis in de Brugse binnenstad, waar een feestje gepland stond.

Sigrid Spruyt, sinds haar afscheid van het scherm actief bij Radio 2, had een dubbele reden om te toasten. Twee weken geleden werd de Antwerpse 45 jaar.

(rso, kbz)

MEER NIEUWS